Vilken migrationspolitik bör Sverige föra? | Lisa Pelling i debatt mot Anna Dahlberg i SVT Aktuellt

Den 21 juni röstade Sveriges riksdag igenom den tillfälliga lag som innebär att tillfälliga uppehållstillstånd blir norm och att människor som får skydd som alternativt skyddsbehövande förlorar rätten till familjeåterförening. Lagen är tillfällig, men bör den bli permanent? Flera politiska företrädare för Moderaterna har gått ut och förklarat att de anser att lagen bör bli permanent och att Sverige bör se över sin migrationspolitik, nu senast har Mikael Sandström, tidigare statssekreterare till Fredrik Reinfeldt, i en text i Kvartal.

Hur bör Sveriges migrationspolitik se ut och bör det tillfälliga lagen bli permanent? Det var utgångspunkten i debatten mellan Arena Idés utredningschef, Lisa Pelling, och Expressens Ledarredaktör, Anna Dahlberg, i Aktuellt. Lisa Pelling lyfte att vi bör steg för steg ta oss tillbaka till den politik som tidigare förts.

Den politik vi för nu är både inhuman och kontraproduktiv. Den bidrar inte till att fler länder i Europa tar sitt ansvar som vi så desperat behöver, och den bidrar inte heller till att underlätta den stora integrationsutmaningen, som är den stora utmaningen vi står inför.

Se hela diskussionen i klippet här, inslaget börjar ca 24 min in i programmet.