Här sänder vi lunchseminariet om den svenska modellen

Illustration: A. Wallin

 

Del ett

Del två

Del tre. Paneldebatten.

OBS NY LOKAL: På grund av stort intresse är seminariet flyttat till Unionens hörsal Symfonin, Olof Palmes gata 17, T-bana Hötorget

Hur har globaliseringen påverkat den svenska modellen? Har det nationella handlingsutrymmet förminskats i en allt mer globaliserad värld? Vad är den svenska modellen idag? Den modell, som likt hundraåringen, vägrar lägga sig ner och dö, hur ska den se ut i framtiden?

Den svenska modellen växte fram i efterkrigstiden på 50-talet. I en tid med begränsad arbetskraft, inflation och nationell suveränitet. Sedan dess har det globala samhället blivit allt öppnare – EU-medlemskap, kraftigt avreglerade marknader och obegränsad arbetskraft.

Inom ramen för LO-projektet Full sysselsättning och solidarisk lönepolitik har Claes-Mikael Jonsson och Ingemar Lindberg skrivit rapporten Modellen som klev ut genom fönstret – om globaliseringen och den svenska modellens framtid.

Rapporten kommenteras av Irene Wennemo, statssekreterare vid Arbetsmarknadsdepartementet, Anders Weihe, chefsjurist och förhandlingschef vid Teknikföretagen, Susanne Ackum, tidigare statssekreterare åt Anders Borg och Sverker Gustavsson, professor i statsvetenskap vid Uppsala universitet.

Moderator: Monika Arvidsson, utredningschef, tankesmedjan Tiden.

Evenemanget sänd med hjälp av kooperativet levande video.

 

 

 

 

Tid & plats
Tisdagen den 3 februari kl. 11.30 – 13.00
På grund av mycket stort intresse har vi bytt lokal till Hörsal Symfonin på Olof Palmes gata 17, T-bana Hötorget.

Kategorier:
Allmänt, ArenaPlay, Blogg